Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Στα προημιτελικά με δύο νίκες ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκλείοντας τον Πανθρακικό με δύο νίκες.

Μετά το επιβλητικό 4-0 στην Κομοτηνή την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα του Ηρακλείου νίκησε σήμερα και στο «Θ. Βαρδινογιάννης» τους Θράκες 1-0 και αναμένει τον αντίπαλό της στους «οκτώ» της διοργάνωσης.

Το σκορ του πρώτου αγώνα είχε ήδη κρίνει ουσιαστικά την ομάδα που θα προκρινόταν, ωστόσο οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου κάθε άλλο παρά αδιαφόρησαν για το παιχνίδι.

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά, πίεσε και στο 5ο λεπτό είχε δοκάρι (οριζόντιο) με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, στη σέντρα του Μονιάκη από αριστερά. Οκτώ λεπτά αργότερα, όμως, ο Λαμπρόπουλος δεν αστόχησε, όταν τελείωσε με αριστερό σουτ μια ωραία ατομική προσπάθεια την οποία ξεκίνησε και ολοκλήρωσε ο ίδιος.

Η πρόκριση είχε πλέον κριθεί οριστικά μετά από αυτό το γκολ, αφού η ομάδα του Μανουέλ Ρόκα θα έπρεπε να σημειώσει πέντε, οπότε και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε.

Οι δύο ομάδες αρκούνταν σε κάποια μακρινά σουτ, άστοχα κατά βάση, αλλά στο 87΄ ο Τζορτζ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει, όταν από εξαιρετική θέση ο Κοσταρικανός επιθετικός έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.