Skip to main content

Πασκουάλ: Μια πολύ σημαντική νίκη

Στην αμυντική προσήλωση της ομάδας του εστίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, υπογραμμίζοντας ότι οι παίκτες του έκαναν πολύ καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα, σημαιώνοντας επίσης πως η νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα είναι πολύ σημαντική για την ψυχολογία του συνόλου του. 

Ο Ισπανός προπονητής μίλησε -μεταξύ άλλων- στη συνέντευξη Τύπου:

Για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Αμυντικά παρουσιαστήκαμε πολύ καλοί για σαράντα λεπτά. Η Μπαρτσελόνα έκανε πολλά λάθη γιατί ήμασταν εξαιρετικοί τόσο τακτικά όσο και σε επίπεδο έντασης. Σε ό,τι αφορά την επίθεση, παίξαμε καλύτερα απ ότι δείχνουν οι 71 πόντοι που σημειώσαμε».

Για τη συμμετοχή του Κρις Σίνγκλετον: «Είναι δύσκολο να προετοιμάζεις το σώμα και το μυαλό σου για έναν αγώνα που έρχεται σε 48 ώρες. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, για όλες τις ομάδες. Μεγάλο μέρος της σημερινής νίκης οφείλεται στον φυσικοθεραπευτή μας, τον Γιάννη Ζυγούρη, που βοήθησε τον Κρις Σίνγκλετον να επανέλθει και να είναι έτοιμος να αγωνιστεί».

Για τον Νικ Καλάθη: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι ότι έχουμε πετύχει 11 νίκες με αυτόν. Έχει παίξει πολύ καλά σε όλο τον πρώτο γύρο. Είναι φυσιολογικό να έχει κάποιες περιόδους που πέφτει κάπως η απόδοσή του. Όπως και να το κάνουμε είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, δείχνει πάντα τα προσόντα του στο παρκέ».

Για το αν η φετινή Μπαρτσελόνα είναι η χειρότερη της νέας χιλιετίας: «Δεν θυμάμαι τι συνέβαινε στην Μπαρτσελόνα πριν από μένα. Θα προτιμούσα να μην κάνω κάποιο σχόλιο σε σχέση με την Μπαρτσελόνα, γιατί οτιδήποτε πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους και πάνω απ όλα σέβομαι την Μπαρτσελόνα».