Skip to main content

Χιμένεθ: «Πάνω απ΄ όλους η ομάδα»

Ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά το θέμα που προέκυψε με τον Όγκνιεν Βράνιες ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ.

Μέσω του συνδομητικού καναλιού της Nova, ο Ισπανός προπονητής έστειλε το μήνυμά του όχι μόνο προς τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό, αλλά προς όλους τους ποδοσφαιριστές: «Πάνω απ΄ όλους είναι η ΑΕΚ»!

Για το ενδεχόμενο τιμωρίας του παίκτη, ο έμπειρος προπονητής επισήμανε ότι «αυτό είναι θέμα της διοίκησης», ενώ διευκρίνισε πως εφόσον ο Βράνιες ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του 100%, τότε τον υπολογίζει κανονικά.

«Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Δεν υπάρχει κανένας παίκτης που μπορεί να είναι πάνω από την ομάδα. Μέσα από την καθημερινή δουλειά αποφασίζω ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Για εμένα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Είχα κάνει μια φορά στη ζωή μου, όταν είχα συμπαίκτη τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί σε κάποια ομάδα. Μπορεί να υπάρχει ένας παίκτης που κάνει την διαφορά και ίσως οι προπονητές να έχουν διαφορετική μεταχείριση. Αλλά πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα.

Ο Βράνιες είναι ένας παίκτης με απίστευτα αμυντικά προσόντα. Αν ο Βράνιες είναι 100% για την ΑΕΚ τότε ο Χιμένεθ θα είναι 100% για τον Βράνιες. Αλλά δεν θα είναι ποτέ κάτι ξεχωριστό. Αυτός είναι ο όρος που έχω μέσα στην δουλειά μου. Να σεβόμαστε όλοι την ομάδα.

Ο Βράνιες έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος ζήτησε συγνώμη τον συγχώρεσα και ξαναέκανε ένα λάθος. Μας άφησε στο Καραϊσκάκη χωρίς έμπειρο αμυντικό στον πάγκο.

Ο Λαμπρόπουλος έπαιξε με ενοχλήσεις στο χέρι και πλέον η διοίκηση πρέπει να λύσει αυτό το πειθαρχικό θέμα. Αγωνιστικά, αν ο Βράνιες είναι στο 100 τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα. 

Δεν πετάω το μπαλάκι στη διοίκηση, όλοι μαζί είμαστε η ομάδα της ΑΕΚ. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε μία οικογένεια και μέσα σε μία οικογένεια μπορεί να υπάρξουν κάποια προβλήματα.

Το μόνο πρόβλημα που προέκυψε ήταν ότι αποφάσισα να παίξει ότι ο Λαμπρόπουλος αντί του Βράνιες. Αυτό πρέπει όλοι να το αποδεχτούν ο Τσιγκρίνσκι, ο Μάνταλος, ο Σιμόες, όλοι. Και ο Σιμόες ήταν στον πάγκο…. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. 

Εγώ θέλω να λυθεί το θέμα και να είναι ο Βράνιες όπως ήταν πέρσι. Να σκέφτεται μόνο την ΑΕΚ και να μας βοηθήσει να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Εγώ μιλάω για την ΑΕΚ και όχι για τις ιδιαιτερότητες ενός ατόμου».