Skip to main content

Πελοπόννησος: Εξήντα συλλήψεις σε επιχείρηση «σκούπα»

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οργανώθηκε την Πέμπτη από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Στη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι σε 725 άτομα (571 Έλληνες και 154 αλλοδαπούς), καθώς και σε 560 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 103 άτομα (46 Έλληνες και 57 αλλοδαποί), ενώ συνελήφθησαν 60 άτομα (24 Έλληνες και 36 αλλοδαποί), που κατηγορούνται για αδικήματα όπως διακεκριμένες κλοπές, κλοπή, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παράνομη διαμονή στη χώρα (σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους), ναρκωτικά, καταδικαστικό έγγραφο, ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 245 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν 26,2 γραμμάρια ηρωίνης και δύο κινητά τηλέφωνα στην Αρκαδία, μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς  στην Κορινθία, καθώς και 15 γραμμάρια χασίς, 14 φυτά χασίς και δύο ζυγαριές, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, και πως θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.