Skip to main content

Μπεκατώρου: Σπάστε τη σιωπή…

Σπάστε τη σιωπή, σε όποιο χώρο κι αν βρίσκεστε: αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα που έστειλε η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφίας Μπεκατώρου, μετά την αποψινή συνάντησή της με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο.

«Όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν εύκολο να μιλήσω δημόσια για κάτι τόσο τραυματικό. Ωστόσο, αφού μίλησα έχοντας εισπράξει τα συναισθήματα από τον κόσμο αλλά και την αγκαλιά της Πολιτείας, μπορώ να πω σε κάθε θύμα να φύγει απ’ αυτή τη θέση! Να σπάσει τη σιωπή του, όπου και να βρίσκεται, σε οποιοδήποτε χώρο! Έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε νικητές και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα που θέλουμε να έχουμε. Μία υγιή Ελλάδα σε όλες τις μορφές της» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Η συνάντηση με τους κκ. Αυγενάκη και Καπράλο πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη της Μπεκατώρου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σήμερα το μεσημέρι.

Η «χρυσή» πρωταθλήτρια μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης τις τελευταίες ημέρες, με το σθένος και τη δύναμη ψυχής της να καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ομοσπονδίας της, το 1998.

Μια αποκάλυψη που έφερε στο πλευρό της σύσσωμο τον πολιτικό κι αθλητικό κόσμο, αλλά και την ελληνική κοινωνία.