Skip to main content

Πτωτικά τα αμερικανικά παράγωγα

Απώλειες καταγράφουν τα αμερικανικά παράγωγα, με την αγορά να κινείται με βάση τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνουν οι εισηγμένες για το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Στις 14:39, τα συμβόλαια λήξης Μαρτίου του S&P 500 υποχωρούν κατά 0,3% στις 2.037,5 μονάδες, ενώ 67 μονάδες χαμηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones φτάνοντας τις 17.521 μονάδες.

Εκ των εισηγμένων του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το 77% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η κερδοφορία του τελευταίου τριμήνου του 2014 αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,1%, ενώ η εκτίμηση του Οκτωβρίου έκανε λόγο για αύξηση 8,1%.

Στο ταμπλό, η Transocean χάνει 1,9%, στον απόηχο των εκτιμήσεων ότι η τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα ή θα υποχωρήσει περαιτέρω.

Επίσης, η Ocwen Financial κερδίζει 42%, καθώς απέφυγε τελικά την αφαίρεση αδείας με την οποία κινδύνευε, λόγω παράνομων πρακτικών στην αγορά ενυπόθηκων δανείων. Τελικά επιβλήθηκε πρόστιμο 2,5 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία.

Στον αντίποδα, η Box διορθώνει σήμερα κατά 3,1%, μετά το +66% που είχε καταγράψει στις 23 Ιανουαρίου, την πρώτη μέρα της διαπραγμάτευσής της στο χρηματιστηριακό ταμπλό της Wall Street.