Skip to main content

ΗΠΑ: Υπέρμαχοι των όπλων θα διαδηλώσουν στη Βιρτζίνια

Οι ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των όπλων θα διαδηλώσουν στη πρωτεύουσα της Βιρτζίνια σήμερα Δευτέρα για μια ετήσια διαδήλωση που συμπίπτει με μια ιδιαίτερα τεταμένη στιγμή φέτος, μετά την πολιορκία της 6ης Ιανουαρίου του Καπιτώλιο των ΗΠΑ και δύο ημέρες πριν από την προεδρική ορκωμοσία.

Το “Lobby Day” έχει θέσει τις αρχές σε επιφυλακή στο Ρίτσμοντ, περίπου 110 μίλια (175 χλμ.) Νότια της Ουάσινγκτον, όπου ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ορκιστεί την Τετάρτη, αντικαθιστώντας τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Lobby Day λαμβάνει χώρα σε ένα πολύ πολωμένο κλίμα, μετά από ένα χρόνο κατά το οποίο οι αντιρατσιστές και λευκοί εθνικιστές διαδηλωτές συγκρούστηκαν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, και καθώς οι ένθερμοι υποστηρικτές του Τραμπ ελπίζουν να παραμείνει στην εξουσία.

Οι διαδηλώσεις υπέρ του Τραμπ σε εθνικό επίπεδο που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή, αποδυναμώθηκαν σε μεγάλο βαθμό αφού το FBI εξέδωσε προειδοποιήσεις και αρκετές Πολιτείες ανέπτυξαν την Εθνοφρουρά.

«Διαδηλώνουμεγια να τους υπενθυμίσουμε ότι είμαστε ακόμα εδώ», είπε ένας υπέρμαχος των δικαιωμάτων των όπλων, ο οποίος συστήθηκε μόνο ως Τρέβορ, στο Reuters.

Άλλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του αντικυβερνητικού κινήματος «boogaloo», θα παρευρεθούν τη Δευτέρα, όπως και οι φιλελεύθεροι διαδηλωτές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters