Skip to main content

Κατηγορίες κατά 11ου υπόπτου στο Βέλγιο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Βέλγοι εισαγγελείς γνωστοποίησαν ότι απήγγειλαν κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος Βέλγου ηλικίας 30 ετών, ενός εκ των δύο προσώπων που τέθηκαν υπό κράτηση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, όπου σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι.

«Σε βάρος του επονομαζόμενου Ζακάρια Ζ., γεννηθέντος το 1986, βελγικής υπηκοότητας, που είχε συλληφθεί την 20η Ιανουαρίου στην περιοχή του Γκαντ, στο Μόλενμπεκ, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης το οποίο προβλέπει την προφυλάκισή του από τον δικαστή», διευκρινίζει η εισαγγελία σε δελτίο Τύπου.

Ο Ζακάρια Ζ. διώκεται για «δολοφονίες στο πλαίσιο τρομοκρατικών ενεργειών και συμμετοχή στη δράση μια τρομοκρατικής οργάνωσης». Ο δεύτερος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.

Ο συλληφθείς στενός συνεργάτης του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, φερόμενου ως εγκεφάλου των επιθέσεων του Παρισιού, όπως μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης. Η εισαγγελία δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει αυτήν την πληροφορία και δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις σχετικά με τις κατηγορίες που του προσάπτουν.

Πρόκειται για το 11ο πρόσωπο σε βάρος του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες στο Βέλγιο στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι εισαγγελείς γνωστοποίησαν ότι άλλος ένας ύποπτος, τον οποίο κατονομάζουν ως Άγιουμπ Μπ. και προφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο, αποφυλακίστηκε, καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις σε βάρος του.