Skip to main content

Ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς για πρόσληψη υπερσυντηρητικής φιγούρας στον Λευκό Οίκο

Την υπερσυντηρητική δημοσιογράφο Τζούλια Χαν προσέλαβε το επιτελείο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως ειδική σύμβουλο στον Λευκό Οίκο, δημιουργώντας δυσαρέσκεια στους κύκλους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο.

Η κ. Χαν έχει υπάρξει σφοδρή επικρίτρια του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και εκ των κορυφαίων στελεχών των Ρεπουμπλικανών, Πολ Ράιαν, κατηγορώντας τον ως υποστηρικτή της πολιτικής των ανοικτών συνόρων και της παράτυπης μετανάστευσης.

Τον είχε κατηγορήσει επίσης ότι απέφευγε να συναντήσει συγγενείς θυμάτων εγκληματικών ενεργειών που είχαν διαπράξει παράτυποι μετανάστες, ενώ είχε προσπαθήσει να τεκμηριώσει ότι ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας των ΗΠΑ εργαζόταν για τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Η 25χρονη κ. Χαν θα αποτελεί μέλος του επιτελείου του Λευκού Οίκου, συνεργαζόμενη με τον γνωστό ακροδεξιό σύμβουλο και επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του κ. Τραμπ, Στέφεν Μπάνον, ο οποίος επίσης αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από την πλειοψηφία των στελεχών των Ρεπουμπλικανών.

Ρεπουμπλικανοί βουλευτές θεωρούν, σύμφωνα με την Washington Post, ότι στόχος του κ. Μπάνον είναι να «ανατινάξει τις γέφυρες» Λευκού Οίκου – Κογκρέσου και να επιβάλει την ατζέντα του.

naftemporiki.gr