Skip to main content

ΝΒΑ: Ο κόσμος έχρισε αρχηγό τον Αντετοκούνμπο

Ο κόσμος αποφάσισε: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ο αρχηγός της ομάδας της Ανατολής στο επερχόμενο All Star Game του ΝΒΑ!

Πολύ μεγάλη τιμή για το ελληνικό μπάσκετ και προσωπικά για το μεγάλο αστέρι του Μιλγουόκι. Η απίστευτη χρονιά που πραγματοποιεί ο Giannis στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχει αφήσει άφωνους όλους τους μπασκετόφιλους του πλανήτη.

Υπό την καθοδήγησή του τα «ελάφια» οδηγούν την κούρσα στην Ανατολική Περιφέρεια του ΝΒΑ, με το καλύτερο, μάλιστα, ποσοστό νικών στο πρωτάθλημα.

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο και, πλέον, είναι οριστικό, Ο Greek Freak ήταν αυτός που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στην Ανατολή κι έτσι στην τρίτη παρουσία του σε All Star Game (15-17 Φεβρουαρίου στη Σάρλοτ) θα δώσει το «παρών» ως αρχηγός! Στο πλευρό του θα έχει ως starters τους Λέοναρντ, Εμπίιντ, Ίρβινγκ και Γουόκερ. 

Στη Δύση ξεχώρισε όπως αναμενόταν ο ΛεΜπρον Τζέιμς, που θα είναι αρχηγός της ομάδας του, με τους Ντουράντ, Τζορτζ, Κάρι και Χάρντεν να συμπληρώνουν τη βασική πεντάδα. 

Για τον «Βασιλιά» είναι η 15η παρουσία σε All Star Game, τρίτος πλέον στην ιστορία του ΝΒΑ, πίσω από τους Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (19) και Κόμπι Μπράιαντ (18). 

Ο Αντετοκούνμπο συγκέντρωσε 4.375.747 ψήφους, ενώ ο ηγέτης των Λέικερς βρέθηκε συνολικά στην κορυφή με  4.620.809  (οι επιλογές προέκυψαν από τις ψήφους του κοινού σε ποσοστό 50%, των παικτών του ΝΒΑ σε ποσοστό 25% και ενός γκρουπ επιλεγμένων δημοσιογράφων σε ποσοστό 25%). 

Από εκεί και πέρα ότι θα ισχύσει το περσινό φορμάτ, που θέλει τους δύο «κάπτεν» να επιλέγουν εκείνοι τους παίκτες που θα στελεχώσουν τις ομάδες τους χωρίς να υπάρχει περιορισμός με βάση τις περιφέρειες που αυτοί αγωνίζονται. Για πρώτη φορά μάλιστα η επιλογή θα γίνει σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το ΕSPN. 

Οι αναπληρωματικοί All-Stars θα γίνουν γνωστοί στις 31 Ιανουαρίου.