Skip to main content

Τα φαβορί για τους υπουργικούς θώκους

Μετά τη συμφωνία Αλέξη Τσίπρα – Πάνου Καμμένου για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, η ανακοίνωση της σύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος είναι θέμα ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερο πρόσωπο για να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης. 

Ο Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να είναι ο επόμενος υπουργός Ανάπτυξης. Ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι πιθανότατα ο επόμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του Νίκου Κοτζιά. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπουργός Επικρατείας θα είναι ο Νίκος Παππάς, ενώ δεν αποκλείεται ο Γιάννης Δραγασάκης να αναλάβει χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης με αρμοδιότητα τα οικονομικά θέματα και τη διαπραγμάτευση. 

Αναπάντητο είναι προς το παρόν το ερώτημα για το ποια θα είναι η παρουσία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο κυβερνητικό σχήμα. Ο κ. Καμμένος αρνήθηκε το πρωί να κάνει οποιαδήποτε αποκάλυψη, λέγοντας ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ημέρας από τον κ. Τσίπρα.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη λήψη της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στις 15:30.