Skip to main content

Στο Προεδρικό Μέγαρο η Σοφία Μπεκατώρου

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε τοι μεσημέρι της Δευτέρας η Σοφία Μπετατώρου.

Μετά από σχετική πρόσκληση που της έγινε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρστίας και συζήτησαν την υπόθεση των σοβαρών καταγγελιών που έκανε για σεξουαλική κακοποίηση πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της ιστιοπλοΐκής ομοσπονδίας.

Συγκαλείται εντός της εβδομάδα η Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ.

Οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου έχουν συγκλονίσει και με παρέμβαση του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου και του γενικού γραμματέα, Μανώλη Κολυμπάδη, εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί η Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ. (Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας) της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού.

Αναλυτικά η αναφορά του προέδρου της Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ, Γιώργου Λενού: 

«Μετά την επώνυμη καταγγελία της Ολυμπιονίκου, κας Σοφίας Μπεκατώρου και όλων των άλλων στη συνέχεια καταγγελλομένων, η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας – Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ. έχει επιληφθεί του ζητήματος σύμφωνα με το άρθρο 22 του ισχύοντος Καταστατικού της Ε.Ο.Ε. , όπως αυτό επικυρώθηκε με το Ν.4639/2019 και τροποποιήθηκε με το Ν.4726/2020 ως επίσης και το άρθρο 130 Περί Φιλάθλου Πνεύματος του Ν.2725/1999 όπως ισχύει, καθώς και τις διατάξεις του ψηφισθέντος το 2020 Κώδικα Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ.

«Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία, εφόσον ισχύουν, αποτελούν κατάφορη παραβίαση του Φιλάθλου Πνεύματος τόσο ως πρόεδρος της ΕΦΙΠΗΔ, όσο και ως άνθρωπος, που επί σειρά ετών διακονώ τις αρχές της δικαιοσύνης ως νομικός, έκρινα απαραίτητο ότι πρέπει καταρχήν να κλιθούν άμεσα οι εμπλεκόμενοι στην Επιτροπή που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος με σκοπό να καταθέσουν την άποψή τους. Η κακοποίηση ενός ανθρώπου είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά, δεν έχει θέση στον αθλητισμό ούτε στην κοινωνία. Από πλευράς μου θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ Γιώργος Λενός.

Λόγω του κατεπείγοντος η Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ. θα συγκληθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδος».