Skip to main content

Euroleague: Μόνο με θαύμα, πλέον, ο Παναθηναϊκός

Η… κατηφόρα του Παναθηναϊκού στην Euroleague δεν έχει τελειωμό.

Οι «πράσινοι» γνώρισαν την τρίτη σερί ήττα στα ματς που έδωσαν μακριά από το ΟΑΚΑ, αυτή την φορά από την Μακάμπι στο Ισραήλ με 84-75 και πλέον, 10 αγωνιστικές πριν το φινάλε της regular season ελπίζουν μόνο σε ένα θαύμα για να μπουν στην οκτάδα που δίνει την πρόκριση στα play offs.

Ο Παναθηναϊκός, όπως έγινε και με τις Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις Κάουνας στα δύο προηγούμενα ματς που έδωσε, ήταν ανταγωνιστικός κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε να χάνει ακόμη και με -15 στο δεύτερο, αλλά «μάζεψε» τη διαφορά και έφτασε να διεκδικεί ξανά τον αγώνα στο φινάλε (74-70). 

Στα κρίσιμα σημεία, όμως, οι παίκτες του έδειξαν τις γνωστές αδυναμίες τους σε άμυνα και επίθεση (18% στα τρίποντα), με αποτέλεσμα να έρθει μία ακόμη ήττα για το «τριφύλλι». Το κακό, μάλιστα, για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο ήταν διπλό, καθώς εκτός του ότι έχασε ένα ακόμη ματς εκτός έδρας, απώλεσε και τη διαφορά της νίκης του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ που ήταν +5.

Η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου απέδειξε ότι δικαιολογημένα θεωρείται η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Euroleague αυτή την περίοδο. Από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ο Έλληνας τεχνικός η «ομάδα του λαού» παρουσιάζεται «μεταμορφωμένη» προς το καλύτερο και με την τρίτη σερί της νίκη (προηγήθηκαν αυτές επί των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα) μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της.

Για τον Παναθηναϊκό η 12η ήττα σε 20 αγώνες και 8η εκτός έδρας (έχει νικήσει μόνο την Μπούντουτσνοστ) δεν ήταν είδηση, αλλά έτσι όπως παίζει η ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί ως… αναμενόμενη.

Ο Άντζελο Καλοϊάρο με 20 πόντους ήταν ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού, ενώ άλλους 13 πέτυχε ο Σκότι Γουίλμπεκιν. Από τους «πράσινους» οι Καλάθης και Λοτζέσκι σημείωσαν από 14 πόντους, ενώ ο Τόμας πέτυχε άλλους 13.

Σε… ρηχά νερά ο Σον Κιλπάτρικ με μόλις 3 πόντους στο ενεργητικό του σε 15 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο ντεμπούτο του ο Έϊντριαν Πέιν πέτυχε 4 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ.