Skip to main content

K. Μητσοτάκης: Είμαστε στην αρχή μιας μακράς περιόδου ανάπτυξης για την Ελλάδα

«Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos επιβεβαιώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας σε ενέργεια, πράσινη οικονομία, τεχνολογία. Είμαστε στην αρχή μιας μακράς περιόδου ανάπτυξης για την Ελλάδα!», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή τις επαφές και τις συνεντεύξεις στη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. 

Τα εθνικά θέματα και ειδικά οι θέσεις της Αθήνας έναντι των τουρκικών προκλήσεων πρωταγωνίστησαν στις επαφές και τις συνεντεύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νταβός. Ωστόσο εξίσου σημαντικός στόχος θεωρείται και η προβολή της χώρας ως επενδυτικού προρισμού. Ο πήχης για την προσέλκυση επενδύσεων έχει μπει αρκετά ψηλά από την κυβέρνηση, κοντά στα 100 δισ. ευρώ σε βάθος οκταετίας. 

Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, από τις συναντήσεις αυτές προέκυψε ότι μεγάλοι ξένοι επενδυτές βλέπουν την Ελλάδα διαφορετικά από ό,τι πριν την 7η Ιουλίου, ενθαρρυμένοι από μια νέα κυβέρνηση που μειώνει τους φόρους και τη γραφειοκρατία και υλοποιεί ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και από την πολιτική σταθερότητα που κάθε άλλο παρά δεδομένη είναι σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

naftemporiki.gr