Skip to main content

Εισήγηση για ανάκληση 3.559 μετατάξεων εκπαιδευτικών που έγιναν το 2013

Την ανάκληση 3.559 μετατάξεων εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που είχαν γίνει το 2013 εισηγείται στο υπουργείο Παιδείας το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση οι μετατάξεις έγιναν κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 82, παρ. 11 του νόμου 4172/2013.

Η έκθεση αναφέρει ότι η εισήγηση για τον προσδιορισμό κενών και πλεονασμάτων των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης δεν συντάχθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά υπεγράφη μόνο από τους αρμόδιους τμηματάρχες, οι οποίοι είχαν διατυπώσει τις επιφυλάξεις τους.

Ακόμη, σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών ήταν τριπλάσιος του αριθμού των κενών και παράλληλα, δεν καταρτίστηκε αξιολογικός πίνακας βάσει μορίων.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι σε αυτή τη φάση είναι πολύ δύσκολο να προβεί το υπουργείο σε οποιαδήποτε ενέργεια, καθώς θα δημιουργηθούν πολλά λειτουργικά προβλήματα, και ως προς την κατανομή των κενών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, αλλά και ειδικότερα, ως προς την κατανομή των ειδικοτήτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ