Skip to main content

Υπόθεση Μπεκατώρου-Β. Πατουλίδου: Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου μπας και καθαρίσει ο τόπος

«Η ομοσπονδία θέλει τους πρωταθλητές πρωταγωνιστές στο γήπεδο και άβουλα όντα εκτός γηπέδου» δήλωσε, με αφορμή την υπόθεση Μπεκατώρου, η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης (1992), Βούλα Πατουλίδου, σήμερα αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μιλώντας στο «Mega», επισήμανε πως «οι αθλητές, όντας νεαροί σε ηλικία, έχουν ως πρωταρχικό στόχο τη σκληρή προπόνηση και την επιτυχία. Όταν όμως έρθει το πλήρωμα του χρόνου, αντιδρούν και διεκδικούν. Τότε πια δεν τους θέλει κανείς» υποστήριξε και σημείωσε πως «στον αθλητισμό υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα, αλλά οι αθλητές μένουν απλήρωτοι».

Όταν η ίδια ζήτησε έναν οικονομικό απολογισμό της ομοσπονδίας, «έμεινε έξω από όλα για δύο χρόνια», όπως είπε.

«Η εξουσία δημιουργεί μια χυδαιότητα», είναι θετικό που «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου μπας και καθαρίσει ο τόπος».

Και με ανάρτησή της την Κυριακή, η κ. Πατουλίδου σχολίασε: «Όλοι εσείς που σκέφτεστε “Γιατί μίλησε τώρα η Σοφία;”, σας ζητώ να αναρωτηθείτε πόσες φορές δεν μιλήσατε, πόσες φορές κάνατε πίσω, πόσες φορές πνίξατε το δίκιο σας, φοβούμενοι τις συνέπειες. Δεν μιλώ σαν Ολυμπιονίκης, ούτε σαν γυναίκα. Μιλώ σαν άνθρωπος. Ο φόβος είναι βία. Βία που καταχρηστικά ασκείται από κάποιον που έχει “εξουσία”. Αυτή η εξουσία θρέφεται με τη σιωπή σου» ανέφερε η Ολυμπιονίκης.