Skip to main content

Tον πατέρα της κλίμακας «Σκόβιλ» τιμά η Google

Την 151η επέτειο από τη γέννηση του Αμερικανού χημικού και φαρμακοποιού Ουίλμπορ Σκόβιλ (Wilbur Scoville) τιμά με το σημερινό της Doodle η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης, Google.

Μπορεί εδώ και αιώνες να ήταν ευρέως γνωστό ότι ορισμένες πιπεριές είναι ιδιαίτερα καυτερές, ωστόσο ο Σκόβιλ ήταν εκείνος που κατόρθωσε να μετρήσει την καυστικότητά τους μέσα από την «κλίμακα Σκόβιλ», επινοώντας το 1912 ένα οργανοληπτικό τεστ, στο οποίο λάμβαναν συχνά μέρος γευσιγνώστες.

Μέσα από τη μέθοδό του, ο Σκόβιλ μετρούσε την ποσότητα καψαϊκίνης που περιλαμβάνει μία πιπεριά, τοποθετώντας την μέσα σε ένα μίγμα με αλκοόλ, ζάχαρη και νερό, μέχρι η πιπεριά να σταματήσει να φαίνεται καυτερή στους δοκιμαστές που συμμετείχαν στο τεστ.

Γεννημένος στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ στις 22 Ιανουαρίου 1865, ο Σκόβιλ βραβεύτηκε για το έργο του από σημαντικούς φορείς και πανεπιστήμια, όπως το Κολούμπια.

Το βιβλίο του «The Art of Compounding», το οποίο εκδόθηκε το 1895, χρησιμοποιήθηκε ως σημείο αναφοράς στη φαρμακευτική μέχρι τη δεκαετία του 1960.