Skip to main content

Ολοταχώς… για σκούπα το Γκόλντεν Στέιτ

Ένα βήμα πριν από την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ απέχει το Γκόλντεν Στέιτ.

Οι πρωταθλητές, όπως έκαναν και στο game 2 των τελικών της Δύσης με το Πόρτλαντ, όταν ανέτρεψαν διαφορά 17 πόντων, έτσι και στο τρίτο ματς της σειράς, αυτή την φορά στην έδρα των Μπλέιζερς, «επέστρεψαν» από το -18 και με το τελικό 110-99 έκαναν το 3-0.

Καμία ομάδα στην ιστορία των playoffs δεν έχει επιστρέψει ποτέ από το 0-3 και, πλέον, οι Γούοριορς βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στους τελικούς του ΝΒΑ.

Αυτή ήταν η 31η νίκη στους τελευταίους 32 αγώνες που έδωσαν οι «πολεμιστές» χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ και με τον Στέφεν Κάρι να βρίσκεται στο παρκέ! Και ως συνήθως το κατάφεραν με συλλογική προσπάθεια, ομαδικό πνεύμα (27 ασίστ), έλεγχο των ριμπάουντ (στο πρώτο ημίχρονο είχαν οκτώ λιγότερα και τελείωσαν το ματς με οκτώ παραπάνω), καλά ποσοστά (48,8% σουτ, 87% βολές) και πάνω απ’ όλα: άμυνα.

Ο Στέφ Κάρι πέτυχε 36 πόντους και ο Κλέι Τόμπσον πρόσθεσε άλλους 19, κερδίζοντας κατά κράτος για μία ακόμη φορά την επιμέρους μάχη με τους Λίλαρντ – ΜακΚόλουμ.

Ο MVP των Γουόριορς, πάντως, η ψυχή, η κινητήριος δύναμη, ο ηγέτης, ήταν ο Ντρέιμοντ Γκριν. Ο δυναμικός φόργουορντ σημείωσε το τρίτο τριπλ-νταμπλ στα playoffs (20 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 12 ασίστ) και ήταν αυτός που βρισκόταν πίσω από σχεδόν κάθε καλή προσπάθεια της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, κατά το οποίο επέτρεψαν στους Μπλέιζερς να βάλουν όλους κι όλους 33 πόντους, μετά τους 66 του πρώτου μισού!