Skip to main content

Κινεζική πρωτοχρονιά: Αρχίζει η χρονιά του ποντικού – Τι «βλέπουν» οι μετρ του φενγκ σούι για Τραμπ, Χάρι, Μέγκαν

Την κινεζική πρωτοχρονιά είναι έτοιμοι να γιορτάσουν οι απανταχού Κινέζοι, υποδεχόμενοι τη χρονιά του ποντικού σε λίγες ώρες.

Αν και η Κίνα χρησιμοποιεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο από το 1912, το νέο κινεζικό έτος βασίζεται στο αρχαίο κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο και είναι κινητή εορτή.

Η πρώτη ημέρα του κινεζικού ημερολογίου, βάσει του οποίου καθορίζονται οι παραδοσιακές γιορτές, είναι η ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης, μετά από το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Οι εορτασμοί διαρκούν περίπου δύο εβδομάδες και ολοκληρώνονται με το φεστιβάλ των φαναριών.

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε δεκάδες μεγαλουπόλεις του πλανήτη, με το κινεζικό νέο έτος να θεωρείται η σημαντικότερη γιορτή για τους Κινέζους.

Το κινεζικό σεληνοηλιακό ημερολόγιο εγγράφεται σε έναν κύκλο 12 ετών, κάθε ένα από οποία συμβολίζονται από ένα ζώο, που συνδέονται με τα πέντε στοιχεία, δημιουργώντας ένα σύστημα συνδυασμών που επανέρχεται κάθε 60 χρόνια.

Τι «βλέπουν» οι μετρ του φενγκ σούι

Σύμφωνα με τον Ταϊβανό μετρ του φενγκ σούι Γκάο Γιου-λιν, φαίνεται πως η τύχη θα χαμογελάσει στον Ντόναλντ Τραμπ αυτή τη χρονιά.

«Έχει το πεπρωμένο ενός παιδιού του παραδείσου, που βαδίζει σε έναν δρόμο ασφαλή και ήρεμο και που μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια», είπε αφού συμβουλεύθηκε το Yi Jing, το αρχαίο εγχειρίδιο των προβλέψεων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο, κατά τον Τσανγκ-τσι, μετρ του φενγκ σούι από την Ταϊπέι, οι πιθανότητες επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ εξαρτώνται επίσης από την τύχη των αντιπάλων του.

Σε ό,τι αφορά τους Χάρι και Μέγκαν, η χρονιά του ποντικού μπορεί να είναι πιο περίπλοκη σύμφωνα με τη Γουάνγκ Χσιν-γι, η οποία βασίζει τις προβλέψεις της σε ένα σύστημα μαντείας που χρησιμοποιείται στους ναούς τους αφιερωμένου στην θεά της θάλασσας Μαζού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP