Skip to main content

«Lord of Chaos»: Αιματοβαμμένη αληθινή ιστορία ξαναζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη

Τον ερχόμενο μήνα αναμένεται η προβολή στις σκοτεινές αίθουσες του φιλμ «Lord of Chaos», το οποίο βασίζεται στα συγκλονιστικά γεγονότα που συνέβησαν στη Νορβηγία στις αρχές του ’90 και αφορούσαν το δεύτερο κύμα του σκανδιναβικού black metal.

Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον ντράμερ των Bathory, Jonas Åkerlund, και επιτυχημένο σκηνοθέτη κυρίως στον τομέα των video-clips (Madonna, Rolling Stones, Candlemass).

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μία σειρά από εγκλήματα στο Όσλο της Νορβηγίας μοιάζουν να σχετίζονται με τα μέλη της μπάντας Mayhem. Η death metal μπάντα παρουσιάζει σόου επί σκηνής, με τον τραγουδιστή τους να κόβεται και να εκτοξεύει αίμα στον κόσμο ή ακόμα να τους πετάει κεφάλια γουρουνιών.

Όταν, όμως, ένας φαν τους αυτοκτονεί και οι φωτογραφίες του πτώματος κυκλοφορούν με το λογότυπο της μπάντας, οι Mayhem εκτοξεύουν τη δημοτικότητά τους. Τότε πρέπει να επιλέξουν… Θα τεντώσουν τα όρια μεταξύ σόου και της βίαιης εγκληματικότητας; Και τότε αρχίζει το… πραγματικό χάος (mayhem).

Με βάση το ομώνυμο βιβλίο του 1998, αλλά και με ένα περιπαιχτικό υπότιτλο «βασισμένο στις αλήθειες και τα ψέματα αυτής της ιστορίας», η ταινία του Νορβηγού Jonas Åkerlund θέλει να πάρει ως αφορμή τη ζωή για να αναφερθεί στη death metal και τα όρια της ποπ κουλτούρας.

Τον ρόλο του κεντρικού ήρωα ερμηνεύει ο Rory Culkin, ενώ τον πλαισιώνουν και οι Emory Cohen (The OA), Sky Ferreira (Baby Driver) και Jack Kilmer (Summer ’03).

naftemporiki.gr