Skip to main content

Ερντογάν: Χωρίς ισχύ δεν σε υπολογίζει κανείς – Το είδαμε σε Αιγαίο και Κύπρο

«Χωρίς στρατιωτική, οικονομική και πολιτική ισχύ δεν σε υπολογίζει κανένας, αυτό το είδαμε και στην Κύπρο και στο Αιγαίο», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε συγκεκριμένα πως «εάν δεν έχεις αρκετή στρατιωτική δύναμη, πολιτική και οικονομική, εάν δεν έχεις διασφαλίσει την ενότητα του έθνους σου, να ξέρετε ότι κανείς δεν σας υπολογίζει. Και αυτό το είδαμε και στην “ειρηνευτική επιχείρηση” στην Κύπρο, και στην ένταση που υπάρχει στο Αιγαίο».

«Εδώ και 16 χρόνια δίνουμε αγώνα να γίνει η Τουρκία πιο ισχυρή, να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς και να σταθεί στα πόδια της», ανέφερε.

Για το Συριακό ο Τούρκος Πρόεδρος, έπειτα και από τη χθεσινή συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε πως η Τουρκία δεν έχει σκοπό να κατακτήσει τη Συρία.

«Μας αρκούν τα 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα της πατρίδας μας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει ανθρωπιστικό σκοπό στη Συρία.  

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΚΥΠΕ