Skip to main content

Απευθείας πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη από την Emirates

Την έναρξη καθημερινής απευθείας πτήσης μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης ανακοίνωσε η Emirates. Τα νέα δρομολόγια, τα οποία θα έχουν ως αφετηρία το Ντουμπάι, με ενδιάμεση στάση την Αθήνα και τελικό προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, θα ξεκινήσουν από τις 12 Μαρτίου του 2017.

Η πτήση θα εκτελείται από αεροσκάφος, τύπου Boeing 777-300ER, προσφέροντας οκτώ θέσεις στην «Πρώτη Θέση», 42 θέσεις στην «Business» και 304 θέσεις στην «Οικονομική Θέση», καθώς και 19 τόνους χωρητικότητα φορτίου εμπορευμάτων.

Όπως επισημαίνει η αεροπορική εταιρεία, η Αθήνα αποτελεί μια αγορά που παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, ειδικά μέσα στο σημερινό περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού στον αεροπορικό κλάδο.

Σύμφωνα με μετρήσεις και έρευνες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), η επιβατική κίνηση μεταξύ Αθήνας και ΗΠΑ, με ενδιάμεσο σταθμό, ξεπερνά ετησίως τους 570.000 επιβάτες, ενώ μόνο το καλοκαίρι του 2016, η κίνηση με απευθείας πτήσεις (εποχικές συνδέσεις) προς τη Νέα Υόρκη αυξήθηκε κατά 52%, φτάνοντας τους 156.000 επιβάτες.

Συνεπώς – τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση – το μέγεθος της αγοράς της Νέας Υόρκης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία εντός Ευρώπης για την ανάπτυξη ετήσιας αεροπορικής δραστηριότητας προς τις ΗΠΑ.

Ο Τιμ Κλαρκ, πρόεδρος της Emirates, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραπάνω εξέλιξη, σημειώνοντας πως «είμαστε χαρούμενοι που ανταποκρινόμαστε και ικανοποιούμε μία μεγάλη ανάγκη των επιβατών, την οποία άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν παραβλέψει».

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, υποστήριξε ότι «αυτή η στρατηγική επιλογή στηρίζει τις προσπάθειες για περεταίρω ενδυνάμωση της ήδη αυξανόμενης ροής επισκεπτών στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

naftremporiki.gr