Skip to main content

Κατηγορηματικό «όχι» από Χάμοντ σε δεύτερο δημοψήφισμα

Εντείνονται οι πιέσεις στην Τερέζα Μέι να αποκλείσει την προοπτική του no deal, δηλαδή μίας εξόδου από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία, μετά την προειδοποίηση της Airbus ότι σε μία τέτοια περίπτωση ενδέχεται να εγκαταλείψει τη χώρα. Η «γλώσσα» που χρησιμοποίησε ο επικεφαλής του αεροναυπηγικού κολοσσού, Τομ Έντερς, ήταν αρκετά σκληρή, χαρακτηρίζοντας «όνειδος» το χάος, που επικρατεί. 

Παράλληλα ενισχύονται και οι φωνές που ζητούν δεύτερο δημοψήφισμα, αλλά τόσο η Μέι όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ αποκλείουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο. «Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θα οδηγούσε σε ακόμη ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας» είπε, ενώ προειδοποίησε πως θα ήταν μία «πύρρειος νίκη» για το πολιτικό σύστημα και την δημοκρατία. 

Οι δηλώσεις του Χάμοντ έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς θεωρούνται από τους Brexiteers ως από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της παραμονής. 

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ήταν ανοιχτή στο ενδεχόμενο να χαλαρώσει το όριο των ετήσιων απολαβών 30.000 στερλίνων για τους ειδικευμένους μετανάστες μετά το Brexit- κάτι που έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις από τις επιχειρήσεις.  

naftemporiki.gr