Skip to main content

Σύμπλευση Μητσοτάκη – Γεννηματά για διάλογο και συνεννόηση

Ταύτιση για την ανάγκη συνεννόησης των κόμματων της αντιπολίτευσης υπήρξε στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. 

«Πρέπει να υπάρχει οργανωμένος διάλογος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης απέναντι στον λαϊκισμό, παρά τις δεδομένες διάφορες που έχουμε ιδεολογικά» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της χώρας, μιλώντας για κύμα οργής στην κοινωνία.

Η κ. Γεννηματά συμφώνησε ότι παρά τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές τους «υπάρχει ανάγκη ανταλλαγής απόψεων και συνεννόησης στα κρίσιμα ζητηματα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει γυρίσει την πλάτη στη συνεννόηση.

«Να μη βρεθεί η χώρα ξανά στη θέση που βρέθηκε τον Αύγουστο του 2015», τόνισε και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι θα ακουστούν οι απόψεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.

Σύμπλευση και στο κάλεσμα στους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους

Κατά τη συνάντηση υπήρξε σύμπλευση των δύο πολιτικών αρχηγών και ως προς την ανάγκη οι κινητοποιήσεις των αγροτών να μην διαταράξουν την οικονομία. Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και η κ. Γεννηματά τάχθηκαν κατά των αποκλεισμών δρόμων. 

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση τούς εξοντώνουν αλλά παρακάλεσε τους αγρότες «να μην κλείσουν τους δρόμους και να σκεφτούν την κρίσιμη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η οικονομία και οι ελληνικες επιχειρήσεις».

«Χαίρομαι που θίγεις το τελευταίο θεμα. Εμείς διαχωρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους από μορφές κινητοποιήσεων που διαταράσσουν την κοινωνία και την οικονομία. Είμαι σίγουρος ότι και οι αγρότες θα σεβαστούν το πλαίσιο του νόμου. Εμείς δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που καβάλησαν το κύμα της οργής και ανέβηκαν στα τρακτέρ και τώρα θερίζουν τους ανέμους που έσπειραν», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Τι είπαν για την πρόταση σύστασης Εξεταστικής που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ

Επιπλέον, η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να υπογράψει και η Ν.Δ. αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια και να διερευνηθεί η οικονομική κατάσταση από όταν μπήκε η χώρα στην Ευρωζώνη μέχρι σήμερα.

«Η ΝΔ θα τοποθετηθεί γι’ αυτό», τής απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι είχε επισημάνει την ανάγκη να διερευνηθεί η περίοδος Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015.

«Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη χρήζουν απάντησης. Η κυβέρνηση σιωπά, ελπίζω στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση να υπάρξουν απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργο», συμπλήρωσε.