Skip to main content

Μασούτης: Διεύρυνση δικτύου με κατάστημα στο Κολωνάκι

Με νέο κατάστημα στο Κολωνάκι διευρύνει το δίκτυό της στην Αθήνα η Μασούτης, καθώς υπέγραψε συμφωνία μίσθωσης ακινήτου επί της οδού Αμερικής.

Με τη λειτουργία του νέου σημείου, στην Αμερικής 11, ο αριθμός των καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Αττική θα φθάσει τα 56. Από αυτά, τα 53 εντάχθηκαν στο δίκτυο από την εξαγορά της Προμηθευτικής και τα άλλα τρία είναι τα νέα, ήτοι τα δύο που ήδη λειτουργούν σε Γαλάτσι και Παλαιό Φάληρο και αυτό στο Κολωνάκι.

Με τη δημιουργία του συγκεκριμένου καταστήματος  η εταιρεία θα αριθμεί, πανελλαδικά, 333 καταστήματα διαθέτοντας παρουσία σε Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Αττική και Βόρειο Αιγαίο.

Η Μασούτης, χωρίς να υπολογίζονται τα 56 καταστήματα της Προμηθευτικής, με την εξαγορά της οποίας έκανε δυναμική είσοδο στην Αθήνα, έκλεισε τη χρήση του 2018 με τζίρο στην περιοχή των 720 εκατ. ευρώ. Η απορρόφηση της Προμηθευτικής ολοκληρώθηκε στις 31/12/2018, κάτι που σημαίνει ότι θα δημοσιευθούν ενιαίος ισολογισμός και αποτελέσματα για την περσινή χρήση, με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών να υπολογίζεται στην περιοχή των 760 εκατ. ευρώ (σσ: δεν θα περιλαμβάνεται ολόκληρος ο ετήσιος τζίρος των καταστημάτων της Προμηθευτικής, τα οποία εντάχθηκαν στο δίκτυο της Μασούτης τον Ιούλιο). Η  δυναμική τζίρου του ομίλου σε ετήσια βάση  φθάνει τα 820-830 εκατ. ευρώ, με στόχο ο όμιλος Μασούτης να πλησιάσει 850 εκατ. ευρώ το 2019 και το 1 δισ. ευρώ το 2020. Η Μασούτης έχει προγραμματίσει για το 2019 επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το άνοιγμα 15 νέων καταστημάτων, εκ των οποίων τα 10 στην Αττική.