Skip to main content

Ισπανία: Γερά για Τσάμπιονς Λιγκ η Βαλένθια

Η  Βαλένθια ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Σεβίλη (3-1).

Οι «νυχτερίδες» με το αποτέλεσμα αυτό μπαίνουν για τα καλά στο παιχνίδι της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε αντίθεση με τους Ανδαλουσιάνους που αν κι έχουν ένα ματς λιγότερο (σ.σ. με τη Ρεάλ Μαδρίτης) έχασαν σημαντικό έδαφος.

Με δύο γκολ του Παρέχο (18΄πεν και 33΄) οι γηπεδούχοι πήραν… αέρα δύο τερμάτων, αλλά στο 37΄ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με πέναλτι του Κάρλος Μπάκα, ενώ τέσσερα λεπτά μετά είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον ίδιο παίκτη, αλλά δεν κατάφερε νε ευστοχήσει για δεύτερη φορά από την «ασβεστένια βούλα».

Το ματς τελείωσε ουσιαστικά στο 56΄ όταν ο Χάβι Φουέγκο πέτυχε το 3-1 για τη Βαλένθια, η οποία έφτασε τις 9 νίκες σε 11 εντός έδρας ματς (έχει μία ισοπαλία και μία ήττα), ενώ η Σεβίλλη παρέμεινε χωρίς ισοπαλία μακριά από το «Σάντσεθ Πιθχουάν», όπου έχει ηττήθεί 4 φορές (έχει και 5 νίκες).

Με δύο γκολ του Στουάνι στο πρώτο μέρος (37΄,40΄) κι ένα του Καϊσέδο στο 74΄ η Εσπανιόλ νίκησε 3-0 την Αλμερία, η οποία παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού.

Δεν τα κατάφερε γι’ άλλη μια φορά στο «Σαν Μαμές» η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Μάλαγα, αποτέλεσμα που δεν επέτρεψε στο συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις. Ο Σαν Χοσέ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 70΄, αλλά οκτώ λεπτά αργότερα ο Γκουέρα ισοφάρισε για τους Ανδαλουσιάνους.

Ισόπαλο έληξε και το ντέρμπι ουραγών, ανάμεσα στη Λα Κορούνια και την Γρανάδα (2-2). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 7΄ με τον Πίτι, αλλά πριν τη λήξη του ημιχρόνου η ομάδα της Γαλικίας είχε ανατρέψει το σκηνικό με τα τέρματα των Ροντρίγκες (37΄) και Λούκας (38΄). Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 83΄ ο Ιμπάνιεθ.