Skip to main content

Μητέρα και πατριός συνελήφθησαν για τη δολοφονία 23χρονου το 2011

Απρόσμενη εξέλιξη υπήρξε στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού Κωστή Πολύζου, στη Σιάτιστα Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2011.

Πέντε χρόνια μετά, συνελήφθησαν στην Ελευσίνα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, ως δράστες της δολοφονίας του η μητέρα του και ο πατριός του. Η σύλληψή τους έγινε μετά από ένταλμα του ανακριτή Κοζάνης.

Ο 23χρονος Κωστής Πολύζος είχε εξαφανισθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Το πτώμα του είχε βρεθεί επτά μήνες αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, στο κτήμα του πατριού του, σε κοντινή απόσταση από τη Σιάτιστα. Η σορός του ήταν σκεπασμένη με κλαδιά και θάμνους και είχε εντοπιστεί από κυνηγό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου είχαν πάρει ένα μεγάλο δάνειο για την αγορά σπιτιού στο όνομά του και υπήρχαν συνεχείς διενέξεις μεταξύ τους. Το μοιραίο βράδυ, μετά από ακόμη έναν καβγά ανάμεσα στον Κωστή Πολύζο και τον πατριό του, ο τελευταίος τον σκότωσε και μαζί με τη μητέρα τον μετέφεραν στο κτήμα του, όπου τον έθαψαν.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και αργότερα θα μεταφερθούν στην Κοζάνη.

Πηγή: ΑΜΠΕ