Skip to main content

Αισιοδοξία Ντράγκι για την αξιολόγηση

Την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ κατέστησε σαφές ότι αυτή τη στιγμή, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών επικεντρώνονται στα εξής θέματα:

  • Δημοσιονομικοί στόχοι 2018 – 2019
  • Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, η οποία, κατά τον Ντράγκι, συνιστά το σημείο – κλειδί
  • Μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

«Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος, θα υπάρξει συμφωνία και η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα» πρόσθεσε και επανέλαβε ότι η ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να επιστρέψει στην ομαλότητα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και στη δημοσιονομική προσαρμογή» κατέληξε σχετικά ο Ντράγκι.

Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, διαμήνυσε ότι αυτή αλλάζει την Ευρώπη, αν και «είναι πρώιμο να πούμε προς ποια κατεύθυνση», ενώ επανέλαβε την ανάγκη η Ε.Ε. να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία.

«Το επίπεδο εκπαίδευσης και η ηλικία των προσφύγων, όπως και η προθυμία της Ευρώπης να επενδύσει και να συνεργαστεί αποτελούν τους βασικούς πυλώνες αυτής της προσπάθειας» συνέχισε ο κ. Ντράγκι, προειδοποιώντας ωστόσο, ότι «κανείς δεν πρέπει να υποτιμά το μέγεθος της κρίσης».

naftemporiki.gr