Skip to main content

Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένει η Ν.Δ.

Στάση αναμονής τηρεί η ηγεσία της Ν.Δ. μετά τη γνωστοποίηση των exit poll, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

«Τα exit poll δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αμφισβητούμε, ωστόσο σας επισημαίνουμε ότι σε μία σειρά από προηγούμενες αναμετρήσεις όπως στις περιφερειακές με την κ. Δούρου τα exit polls απήχαν από το τελικό αποτέλεσμα», δήλωσε πηγή από τη Συγγρού.

«Εφόσον δεν γνωρίζουμε την διαφορά θα πρέπει να περιμένουμε. Σας επισημαίνουμε ότι υπάρχει και ένα διαφορετικό exit poll από την εταιρία Kapa Research, σύμφωνα με τo οποία η Ν.Δ. κινείται στο 25% – 28% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 33,5% – 37,%. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τους απόλυτους αριθμούς για να βάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με τις ψήφους που έχασε το κόμμα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Πάντως υπήρξε μεγάλη αποχή», πρόσθεσε.

Οι εκτιμήσεις από το γαλάζιο στρατόπεδο θέλουν την τελική διαφορά ναείναι κοντά στο υψηλό της Ν.Δ. και το χαμηλό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από νωρίς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με τους στενούς του συνεργάτες Δημήτρη Σταμάτη και Χρύσανθο Λαζαρίδη. Επίσημη αντίδραση σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει μετά τις 9.30 όταν θα υπάρξει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. 

Πηγή: ΑΜΠΕ