Skip to main content

ΝΒΑ: «Αέρας» το Σαν Αντόνιο στην Αριζόνα

Επίδειξη δύναμης έκανε το Σαν Αντόνιο στην Αριζόνα, όπου διέλυσε το Φοίνιξ με 117-89.

Όποιοι εκτιμούν ότι το Γκόλντεν Στέιτ θα πάρει με… περίπατο το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, μάλλον θα πρέπει να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Το Σαν Αντόνιο έκανε μία ακόμη επιβλητική εμφάνιση, αυτή την φορά στην έδρα του Φοίνιξ όπου νίκησε με χαρακτηριστική άνεση τους Σαν με διαφορά +28 πόντους!

Πλέον, τα «σπιρούνια» έχουν 37 νίκες και 6 ήττες, ενώ οι «πολεμιστές» διατηρούν το καλύτερο ρεκόρ στη δυτική περιφέρεια με 39-4. Υπάρχει, όμως, ακόμη δρόμος έως το τέλος…

Δύο βολές του Κόνλεϊ 1.4΄΄  πριν το φινάλε χάρισαν τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο Μέμφις με 102-101 επί του Ντένβερ. Ο Μαρκ Γκασόλ ήταν ο κορυφαίος για τις «αρκούδες», καθώς τελείωσε το ματς με 27 πόντους, 6 ασίστ, πετυχαίνοντας επίσης ένα καθοριστικό «έμμεσο» τρίποντι στα 12.2΄΄ πριν το τέλος (καλάθι και βολή).

Με τον Κώστα Κουφό να πετυχαίνει 6 πόντους σε 15 λεπτά συμμετοχής το Σακραμέντο πέτυχε νίκη… στο νήμα επί της Ατλάντα με 91-88. Ο Κάζινς ήταν «όλα τα λεφτά» για τους «βασιλιάδες» (24 πόντοι, 15 ριμπάουντ και 5 ασίστ).

Άνετη νίκη επί των ΛΑ Κλίπερς πέτυχε το Κλίβελαντ με 115-102. Ο Κρις Πολ είχε 30 πόντους για την ομάδα του Λος Αντζελες, αλλά ήταν… μόνος του. Οι «Καβς» είχαν τρεις παίκτες που πέτυχαν πάνω από 20 πόντους, με τοπ σκόρερ τον ΛεΜπρον Τζέιμς (22 και 12 ασίστ). Άλλους τόσους είχε και ο Σμιθ, ενώ ο Έρβινγκ σταμάτησε στους 21.

Μια ομάδα μόνος του ήταν ο Ντέιβις και με 32 πόντους, 7 ασίστ και 2 ριμπάουντ οδήγησε τη Νέα Ορλεάνη στην εντός έδρας νίκη επί του Ντιτρόιτ με 115-99.