Skip to main content

Euroleague: Απαγορεύεται για τον Ολυμπιακό η ήττα στο Κάουνας

Μία εβδομάδα μετά το σοκ από τη Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει απόψε στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις (19:45), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης της Euroleague.

Για τους Πειραιώτες η αποψινή αναμέτρηση στο παγωμένο Κάουνας είναι καθοριστική για την πορεία του στο Top 16 και ειδικότερα στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Η νίκη αποτελεί «μονόδρομο» για την ελληνική ομάδα, προκειμένου να «ρεφάρει» το άσχημο αποτέλεσμα με τους Γερμανούς και να παραμείνει στην κορυφή του γκρουπ, ενώ ταυτόχρονα θα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο μεγάλο ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, όπου θα κριθεί εν πολλοίς η πρωτιά της κανονικής περιόδου στην Α1.

Το έργο των Πειραιωτών απέναντι στο συγκρότημα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς οι Λιθουανοί προέρχονται από 3 σερί ήττες στο ξεκίνημα του Top 16 και θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να διατηρήσουν «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης στα play offs. Ο Καλνιέτις θα παίξει για τελευταία φορά με την φανέλα της Ζαλγκίρις, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αρμάνι Μιλάνο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο είναι ο Γιώργος Πρίντεζης, που ταξίδεψε με την αποστολή, αλλά η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή λόγω των ενοχλήσεων που έχει στη μέση. Απών θα είναι και ο Ματ Λοτζέσκι.