Skip to main content

Χρηματιστήρια: Οι φόβοι για παγκόσμια επιβράδυνση λόγω του κοροναϊού «κοκκινίζουν» τα ταμπλό

Η εξάπλωση του νέου κοροναϊού και ο ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων ρίχνει βαριά σκιά στα διεθνή χρηματιστήρια, κοκκινίζοντας τα ταμπλό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Απώλειες στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν από τα ιστορικά υψηλά, ακολουθώντας την αρνητική πορεία των αγορών σε Ευρώπη και Ασία, εν μέσω ανησυχιών μήπως η εξάπλωση του νέου ιού υπονομεύσει την παγκόσμια ανάπτυξη. Η στροφή των επενδυτών μακριά από τις αγορές μετοχών ευνόησε τα ασφαλή καταφύγια, όπως οι αγορές κρατικού χρέους και ο χρυσός, ενώ το πετρέλαιο έκανε «βουτιά» σε χαμηλά διμήνου, με απώλειες πάνω από 3%. Στην αγορά κρατικού χρέους της Ευρωζώνης η επενδυτική ζήτηση ώθησε προς τα πάνω τις τιμές, με τις αποδόσεις του γερμανικού 10ετούς σε χαμηλά δύο εβδομάδων.

Μαζικές απώλειες και στην Ευρώπη, πλην της αγοράς του Μιλάνου, που κατάφερε να παραμείνει σταθερή. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,71%, έπειτα από τις έντονες πιέσεις που δέχθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX υποχώρησε 0,94%, ενώ ο FTSE 100 έχασε 0,85%, οδεύοντας προς τις χειρότερς εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων 4 μηνών. Με απώλειες 0,65% έκλεισε και ο CAC 40 του Παρισιού.

naftemporiki.gr