Skip to main content

Σπ. Λυκούδης: Θα ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Θα στηρίξω με την ψήφο μου τη Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε ο Σπύρος Λυκούδης από το βήμα της Βουλής, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να δρομολογήσει τις εξελίξεις για πρόωρες εκλογές.

«Η συμφωνία διασφαλίζει την εθνική γραμμή όσον αφορά τη λύση για το όνομα και γι’ αυτό συνιστά επιτυχία» είπε ο κ. Λυκούδης, υποστηρίζοντας ότι επιλύει τις σημαντικές εκκρεμότητες και αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής που έχει δυνατότητες αλλά και κινδύνους.

«Θα δοκιμάσει τις σχέσεις μας με τους γείτονες και μακάρι να πετύχουμε. Θα στηρίξω με την ψήφο μου στην συμφωνία, ελπίζοντας και προτρέποντας όλους να χαμηλώσουν τους τόνους και να πάψουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά», υπογράμμισε.

Ο κ. Λυκούδης ανέφερε πως σέβεται όλους εκείνους που έχουν αντίθετη άποψη για τη συμφωνία από τη δική του, τους κάλεσε όμως και εκείνοι να σεβαστούν την δική του θέση.

Κατηγόρησε δε κυβέρνηση και Ν.Δ. για τη στάση που κρατούν στη συμφωνία, λέγοντας ότι αντικατέστησαν το διχαστικό δίπολο μνημόνιο – αντιμνημόνιο με το ναι-όχι στη συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, είπε ότι η κυβέρνηση που προέκυψε μετά την ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορεί να διαμορφώσει σταθερό πολιτικό περιβάλλον γι’ αυτό κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να δρομολογήσει τις εξελίξεις για πρόωρες εκλογές.