Skip to main content

ΗΠΑ: Συναγερμός μετά από απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο στις αρχές των ΗΠΑ, μετά από απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε δύο αεροσκάφη αμερικανικών αερογραμμών.

Μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ απογειώθηκαν για να συνοδεύσουν τα δύο αεροπλάνα στον προορισμό τους στην Ατλάντα. Τελικά τα δύο αεροπλάνα προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον, ενώ μετά από έρευνες στους χώρους τους δεν βρέθηκαν βόμβες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου, Ρις Μακ Κρέινι, οι απειλές κατά της πτήσης 1156 της Delta Air Lines που ερχόταν από το Πόρτλαντ του Όρεγκον και της πτήσης 2492 της Southwest Airlines, από το Μιλγουόκι, είχαν θεωρηθεί αξιόπιστες. Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ένας χρήστης του Twitter με το όνομα Ζόρτικ έγραψε σε μήνυμά του στον λογαριασμό της Delta: «Έχω μια βόμβα σε ένα από τα αεροπλάνα σας, αλλά ξέχασα σε ποιο όταν έφυγα από το αεροδρόμιο. Μπορείτε να με βοηθήσετε να το βρω;». Στη συνέχεια το μήνυμα διαγράφηκε.

Ούτε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) που διεξάγει την έρευνα, ούτε το αεροδρόμιο επιβεβαίωσαν την προέλευση των απειλών.

Η Southwest σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι 86 άτομα επέβαιναν στο αεροπλάνο και διαβεβαίωσε ότι όλα είχαν περάσει από έλεγχο. Εκπρόσωπος της Delta δήλωσε ότι το αεροπλάνο της μετέφερε 180 επιβάτες.

Το περιστατικό σημειώνεται πέντε ημέρες μετά τις απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε δύο άλλες πτήσεις της Delta.