Skip to main content

Η Λάτσιο λύγισε και την Μίλαν

Εντυπωσιακή για άλλο ένα βράδυ στο καμπιονάτο, η Λάτσιο νίκησε στο «Ολίμπικο» την Μίλαν 3-1 με ανατροπή και «στρογγυλοκάθισε» στην τρίτη θέση μετά από 20 αγωνιστικές προσπερνώντας τις Σαμπντόρια και Νάπολι, αλλά με παιχνίδι περισσότερο.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν ανοίγοντας το σκορ με τον Ζερεμί Μενέζ μόλις στο 4ο λεπτό και διατήρησαν το προβάδισμα ως το ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μισό μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο.

Η Λάτσιο έφτασε στην ισοφάριση με τον Μάρκο Παρόλο στο 47΄ και πήρε προβάδισμα με τον Μίροσλαβ Κλόζε στο 51΄, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Παρόλο στο 81΄, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο (πάντοτε οξύθυμος και εριστικός) Φιλίπ Μεσές της Μίλαν, για χτύπημα στον Στέφανο Μάουρι.

Πολύτιμη νίκη με 2-1 απέναντι στη Σασουόλο πήρε η Κάλιαρι, στην προσπάθεια που καταβάλουν οι Σαρδηνοί για να παραμείνουν στη Serie A.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Λούκα Ροσετίνι, που έδωσε αρχικά το προβάδισμα στην ομάδα του αλλά στη συνέχεια την… ισοφάρισε με αυτογκόλ, για να χαρίσει τελικά τους «χρυσούς» βαθμούς στο συγκρότημα του Τζανφράνκο Τζόλα ο Ντούγιε Κοπ.

Η Σασουόλο τελείωσε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς στο 88΄ αποβλήθηκε ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι.