Skip to main content

Australian Open: Οσάκα-Κβίτοβα το ζευγάρι του τελικού

Το ζευγάρι του τελικού των γυναικών του Australian Open είναι γνωστό από το πρωί της Πέμπτης (24/01).

Η Πέτρα Κβίτοβα από την Τσεχία θα αντιμετωπίσει την Ναόμι Οσάκα από την Ιαπωνία, καθώς η μεν πρώτη επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Κόλις, ενώ η αθλήτρια από την «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» έκαμψε την αντίσταση της Πλίσκοβα (2-1).

Η πρωταθλήτρια από την Τσεχία (Νο 8 του ταμπλό)  θα διεκδικήσει το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, μετά από την δύσκολη επικράτησή της επί της Αμερικανίδας, Κόλινς. Πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-2, για να κάνει… πάρτι στο δεύτερο σετ, οπου δεν έχασε ούτε ένα game (6-0).

Από την πλευρά της η Οσάκα (Νο 4 του ταμπλό), η οποία προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό του συγκεκριμένου τουρνουά, χρειάστηκε τρία σετ για να επικρατήσει με 2-1 της Καρολίνα Πλίσκοβα (Νο 7).

Κατέκτησε εύκολα το πρώτο σετ με 6-2, η Πλίσκοβα «απάντησε» με 6-4 κι όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ, όπου η πρωταθλήτρια από την Ιαπωνία ήταν πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία και πανηγύρισε τη νίκη με 6-4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οσάκα προέρχεται από την κατάκτηση του US Open το 2018. Πέρυσι είχε φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο, ενώ η Κβίτοβα αποκλείστηκε από τον πρώτο κιόλας γύρο του τουρνουά.