Skip to main content

Ισπανία: Ο Μπέιλ «λύτρωσε» τη Ρεάλ Μαδρίτης

Με πέναλτι του Γκάρεθ Μπέιλ στο 89΄ η Ρεάλ Μαδρίτης απέδρασε από την έδρα της Κόρντομπα με 2-1, στο εναρκτήριο ματς της 20ης αγωνιστικής της πριμέρα ντιβιζιόν.

Οι «μερένγκες» απέφυγαν την πρώτη ισοπαλία τους στο πρωτάθλημα χάρις στη ψυχραιμία του Ουαλού σταρ από τα 11 βήματα σχεδόν στην εκπνοή του ματς και απόντος του Κριστιάνο Ρονάλντο (είχε αποβληθεί στο 82΄) ήταν αυτός που διατήρησε τη «βασίλισσα» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Κόρντομπα έβαλε δύσκολα από νωρίς στους «μερένγκες», καθώς μόλις στο 3ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με το πέναλτι του Γκιλας. Η «απάντηση» των Μαδριλένων ήρθε στο 27΄ με τον Καρίμ Μπενζεμά να ισοφαρίζει (1-1), σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο 45λεπτο.

Η πίεση της Ρεάλ στο δεύτερο ημίχρονο δεν έφερνε αποτέλεσμα, γεγονός που προκάλεσε αρκετά νεύρα στους παίκτες του Αντσελότι. Απόρρεια του εκνευρισμού τους ήταν η αποβολή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 82΄ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Με 10 ποδοσφαιριστές τελείωσαν το ματς και οι γηπεδούχοι, καθώς στο 88΄ ο Καρτάμπια πήρε το δρόμο προς τ΄ αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη.