Skip to main content

Μπάσκετ: Πέρασε από το Ρέθυμνο ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο πιο σημαντικό ματς του πρώτου πιάτου της 14ης αγωνιστικής της Α1 (πρεμιέρα του 2ου γύρου). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε εκτός έδρας του Ρεθύμνου με 79-71, ήττα που ήταν η 4η σερί για τους Κρητικούς.

Πέντε παίκτες του «δικεφάλου» του Βορρά τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ από τους γηπεδούχους ο Φαγιέ με 21 πάλευε μόνος του. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μαργαρίτης με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Σημαντικότατη νίκη επί του ουραγού Πανιωνίου πέτυχε ο Κολοσσός Ρόδου με 70-56, αποτέλεσμα που δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» να κάνει όνειρα ακόμη και για τα πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς και το προβάδισμα σε ολόκληρη τη διάρκειά του κι έτσι έφτασαν στην 7η νίκη τους στο πρωτάθλημα και 4η εντός έδρας. Η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού συνεχίζεται για τους «κυανέρυθρους» που γνώρισαν την 11η ήττα τους και 6η μακριά από τη Νέα Σμύρνη.

Ο Άρης εκμεταλλεύτυτηκε την έδρα του (έχει 6 νίκες σε 7 ματς) και πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Πανελευσινιακού με 79-61. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν ο κορυφαίος σε ένα ακόμη παιχνίδι για τους Θεσσαλονικείς, με 18 πόντους, ενώ τον ακολούθησε απόδοση ο Ριντ που τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους. 

Τα Τρίκαλα πέτυχαν τεράστια νίκη επί του ΚΑΟΔ με 80-76 στο ντέρμπι παραμονής και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι Θεσσαλοί είχαν σε μεγάλη μέρα τους Κάτζι και Χάρις με 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους Δραμινούς που παραμένουν στην προτελευταία θέση ξεχώρισε ο Τρότερ με 20 πόντους.