Skip to main content

Γ. Γεραπετρίτης: Αλλάζει το παράδειγμα διακυβέρνησης η εφαρμογή του επιτελικού κράτους

Η εφαρμογή του επιτελικού κράτους αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την κυβέρνηση, που αλλάζει το παράδειγμα διακυβέρνησης, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Επικαλούμενος τη χθεσινή συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, μετέφερε την «πάρα πολύ μεγάλη ευαρέσκειά τους» για το πώς κινούνται οι μεταρρυθμίσεις στο επίπεδο των θεσμών.

«Αυτό που πρέπει να αφήσουμε στις επόμενες γενιές είναι ένα οργανωμένο κράτος, κι αυτό θα γίνει μόνο με την ανασυγκρότηση των θεσμών» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας ότι «το κράτος δεν θα πρέπει να εξαρτάται από τον οιονδήποτε Μεσσία, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να έχει διαδικασίες αυστηρές και τυποποιημένες, έτσι ώστε να μην έχουμε διαφθορά».

Ερωτηθείς για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως «συμβολίζει την ενότητα και τη σύγχρονη Ελλάδα». Όπως συμπλήρωσε, πρόκειται για μια σπουδαία επιλογή που αλλάζει συνολικά το παράδειγμα άσκησης της διακυβέρνησης στα ύπατα αξιώματα της χώρας. Σε ερώτηδη αν εκείνος είχε ρόλο στην επιλογή της, απάντησε πως οι καλές επιλογές πιστώνονται μόνο στον πρωθυπουργό, ενώ οι υπόλοιπες χρεώνονται στους υπουργούς.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε εκτενώς και στο μεταναστευτικό.

Πηγή: ΑΜΠΕ