Skip to main content

Κρ. Σαντεπί: Έτος υποσχέσεων για την Ελλάδα το 2018

«Το 2018 είναι ένα έτος υποσχέσεων για την Ελλάδα που ετοιμάζεται για έξοδο από το τρίτο μνημόνιο» ανέφερε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης, που οργάνωσε στην πρεσβευτική κατοικία για το νέο έτος. 

Ο Γαλλος πρέσβης τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει στη στήριξη της Γαλλίας, ενώ αναφερόμενος στους Γάλλους επενδυτές είπε ότι «και αυτοί που βρίσκονται ήδη εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και αυτοί που σκέπτονται να έρθουν, έχουν καταλάβει καλά ότι οι δυνατότητες της χώρας είναι μεγάλες».

Επισήμανε ακόμη ότι «η σκέψη μας είναι στους ανέργους και ιδιαίτερα στους νέους» ενώ διαβεβαίωσε ότι η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα «θα συνεχίσει να εργάζεται για τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών σε όλους τους τομείς».

Στο χαιρετισμό του ο Γάλλος πρέσβης αναφέρθηκε και στον «νέο άνεμο αισιοδοξίας που φύσηξε στην Ευρώπη» και ο οποίος όπως ανέφερε, οφείλεται και στην εκλογή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν το 2017. Σημείωσε τέλος ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες περιμένουν να δουν απτή πρόοδο και προστασία από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε όλους τους τομείς.

Πηγή: ΑΜΠΕ