Skip to main content

Ιταλία: Τιμωρία 2 αγωνιστικών και πρόστιμο στον Σάρι

Τιμωρία δύο αγωνιστικών, την οποία θα εκτίσει στο Κύπελλο Ιταλίας την επόμενη περίοδο μιας και η ομάδα του αποκλείστηκε, καθώς και πρόστιμο 20.000 ευρώ επέβαλε στον προπονητή της Νάπολι, Μαουρίτσιο Σάρι, ο αθλητικός δικαστής Τζανπάολο Τόζελ.

Η τιμωρία επιβλήθηκε στον Σάρι «για βαριά προσβολή» προς τον συνάδελφό του τεχνικό της Ίντερ, Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι, προς το τέλος του αγώνα των δύο ομάδων την περασμένη Τρίτη, που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Μιλάνου με 2-0 μέσα στο «Σαν Πάολο», αποτέλεσμα που έστειλε τους «νερατζούρι» στα ημιτελικά του Coppa Italia.

Ο προπονητής της Νάπολι τιμωρήθηκε με βάση τις εκθέσεις των παρατηρητών και το φύλλο αγώνα, καθώς όπως αναφέρεται επιτέθηκε λεκτικά με βαρείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς τον Μαντσίνι, χωρίς ωστόσο στα λεγόμενά του το δικαιοδοτικό όργανο να αποδώσει σεξουαλική διάκριση.

Από την άλλη πλευρά, πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον Μαντσίνι, επειδή σύμφωνα με τον αθλητικό δικαστή «είχε στάση εκφοβισμού απέναντι στον προπονητή της αντίπαλης ομάδας, ο οποίος τον πρόσβαλε» αλλά και γιατί «μετά τον αγώνα, στα αποδυτήρια, στράφηκε προς τον τέταρτο διαιτητή με ασεβή έκφραση».