Skip to main content

Mνούτσιν προς Γκρέτα: Ας πάει να σπουδάσει οικονομικά και μετά να κάνει κήρυγμα στις ΗΠΑ

Έντονη κριτική στις επιστημονικές γνώσεις της Γκρέτα Τούνμπεργκ άσκησε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, απαντώντας στη 17χρονη Σουηδή ακτιβίστρια ότι θα πρέπει πρώτα να πάει να σπουδάσει οικονομικά σε κάποιο κολέγιο προτού κάνει κήρυγμα στις ΗΠΑ για τις επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα.

Σε ομιλία του στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο κ. Μνούτσιν ερωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ -η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο- πρέπει να κάνει οριστική στροφή μακριά από τα ορυκτά καύσιμα. «Είναι επικεφαλής οικονομολόγος; Ποια είναι; Έχω μπερδευτεί», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, προτού προσθέσει ότι «αυτό ήταν πράγματι πολύ αστείο».

«Αφού πάει και σπουδάσει οικονομικά στο κολέγιο τότε μπορεί να έλθει και να το εξηγήσει και σε μας», τόνισε ο κ. Μνούτσιν.

Η Τούνμπεργκ, μαζί με 20 ακόμη νεαρούς ακτιβιστές για το κλίμα, κάλεσαν όλους όσοι συμμετέχουν στο φόρουμ του Νταβός να σταματήσουν την «τρέλα» των επενδύσεων στα ορυκτά καύσιμα και να κάνουν απόλυτη στροφή μακριά από τα ορυκτά καύσιμα.

Η Γκρέτα στην ομιλία της στο φόρουμ επανέλαβε την προειδοποίηση ότι «ο κόσμος, στην περίπτωση που δεν το έχετε πάρει είδηση, φλέγεται».

naftemporiki.gr