Skip to main content

Νιγηρία: 15 νεκροί σε επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε χωριό

Επίθεση σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας πραγματοποίησαν μέλη της ένοπλης ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ την Παρασκευή, σκοτώνοντας σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας 15 άτομα.

«Επιτέθηκαν στο χωριό Καμπάρι, που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων από το Μαϊντουγκούρι, γύρω στις 7:00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί. Σκότωσαν 15 ανθρώπους και έβαλαν φωτιά σε όλο το χωριό», δήλωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Μία γυναίκα από το χωριό, που κατέφυγε στο Μαϊντουγκούρι μετά την επίθεση, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τέσσερα από τα παιδιά της περιλαμβάνονται στα θύματα. «Σκότωσαν τέσσερα από τα μεγαλύτερα παιδιά μου όταν επιτέθηκαν στο χωριό την ώρα της πρωινής προσευχής. Τα πυροβόλησαν ενώ δεν είχαν κάνει τίποτα. Έπρεπε να φύγω από το χωριό με τα εγγόνια μου επειδή δεν είχαμε πλέον σπίτι», είπε, προσθέτοντας επίσης ότι οι αντάρτες σκότωσαν και τον αρχηγό του χωριού.

Το Μαϊντουγκούρι και τα περίχωρά του αποτελούν συχνά στόχο των επιθέσεων των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ από το 2009.

Ο πρόεδρος Γκούντλακ Τζίναθαν αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα από το Μαϊντουγκούρι την εκστρατεία επανεκλογής του στις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου. Ισχυρές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνησή του.

Ο Τζόναθαν, ο οποίος είναι χριστιανός και προέρχεται από τον νότο, θα έχει κύριο αντίπαλο έναν στρατηγό εν αποστρατεία, τον μουσουλμάνο Μοχαμάντου Μπουχάρι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο