Skip to main content

Επισκέψεις σε εκλογικά κέντρα και στιγμές χαλάρωσης για τους αρχηγούς

Ημέρα αφιερωμένη σε επισκέψεις σε εκλογικά κέντρα, σε επαφές με υποψηφίους βουλευτές αλλά και ψηφοφόρους είναι η σημερινή για τους πολιτικούς αρχηγούς, που μετά από τον προεκλογικό φόρτο των προηγούμενων ημερών έχουν την ευκαιρία για μια σύντομη ανάπαυλα, πριν από την αυριανή μάχη της κάλπης.

Επίσκεψη Αντ. Σαμαρά στο εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. στο Σύνταγμα

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. στην πλατεία Συντάγματος, όπου και συνομίλησε με ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και μάλιστα απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «Πάμε γερά, το 14% των αναποφάσιστων είναι δικοί μας».

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τον κ. Σαμαρά να δέχεται «βροχή» ερωτήσεων από δημοσιογράφους.

Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Μεσσηνία, όπου αύριο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο.

Βόλτα στο κέντρο των Χανίων έκανε ο Αλ. Τσίπρας

Από την πλευρά του, ο Αλ. Τσίπρας ολοκλήρωσε το πρωί την επίσκεψή του στην Κρήτη με μια βόλτα στη δημοτική αγορά των Χανίων και σε δρόμους του κέντρου της πόλης.

Κατά την αναχώρησή του το πρωί, από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, γυναίκα τού φόρεσε στον ώμο ένα κρητικό μαντήλι και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, τον οποίο συνόδευαν υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε στη δημοτική αγορά όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες.

Ένας από τους καταστηματάρχες τού προσέφερε ως δώρο ένα κομπολόι, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήπιε και την παραδοσιακή κρητική τσικουδιά.

Καθώς έβγαινε από την αγορά, ένας πολίτης απευθύνθηκε κ. Τσίπρα αναφέροντάς του ότι είναι άνεργος και λέγοντάς του: «πρόεδρε θέλουμε δουλειές». Ο κ. Τσίπρας τον πλησίασε και μεταξύ άλλων του είπε: «Εμείς θα σας βλέπουμε στα μάτια, η καθαρότητα είναι εγγύηση».

Λίγο αργότερα, τον κ. Τσίπρα πλησίασε ένας μαθητής ζητώντας του να υπογράψει σε ένα φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ελπίδα έρχεται. Αλέξης Τσίπρας», έγραψε στο φυλλάδιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε στη συνέχεια ένα μικρό διάλειμμα για καφέ και στη συνέχεια αναχώρησε για το αεροδρόμιο Χανίων.

Σε ουζερί στα Λαδάδικα ο Ευ. Βενιζέλος

Χαλαρή συζήτηση με υποψηφίους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κομματικά στελέχη και δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική του περιοδεία, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ουζερί στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος χθες στις εκλογές, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με ψυχραιμία και ύστερα από σκέψη, επισημαίνοντας ότι η σημερινή ημέρα, παραμονή των εκλογών, προσφέρεται γι’ αυτό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «μέρα περίσκεψης» τη σημερινή και σημείωσε πως «τώρα γίνονται οι ζυμώσεις και είναι οι κρίσιμες ώρες». Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την καταρρακτώδη βροχή που συνάντησε χθες στη Δράμα και την Ξάνθη και την ανταπόκριση του κόσμου παρέπεμψε στο σύνθημα «μαζί, μαζί και στη βροχή».

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τέλος τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική του εκστρατεία. Αύριο το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Καισαριανή ο Δ. Κουτσούμπας

Το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Καισαριανή επισκέφθηκε ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δ. Κουτσούμπας. Τον κ. Κουτσούμπα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής, πολλοί οπαδοί του ΚΚΕ και υποψήφιοι βουλευτές.

Από τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν ήταν η επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ του λαϊκού τραγουδιστή Γιώργου Μαργαρίτη, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουτσούμπα.

Περιοδεία Στ. Θεοδωράκη σε εκλογικά περίπτερα του Ποταμιού

Συνοδευόμενος από συνεργάτες και υποψηφίους βουλευτές ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επισκέπτεται από το πρωί τα εκλογικά περίπτερα του Ποταμιού στις Β´ περιφέρειες Αθηνών και Πειραιά.

Αρχικά ξεκίνησε από τον Χολαργό, επισκέφτηκε το Μαρούσι, τη Ν. Ιωνία και την Κηφισιά και αναμένεται μέχρι το απόγευμα, πριν αναχωρήσει για τα Χανιά όπου θα ασκήσει αύριο το εκλογικό του δικαίωμα, να επισκεφθεί και τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα του κόμματός του στη Νίκαια, τον Κορυδαλλό και στην Ηλιούπολη.

Σε Κάλυμνο και Κω ο Π. Καμμένος

Επίσκεψη στην Κάλυμνο πραγματοποίησε το μεσημέρι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος περιόδευσε στην κεντρική αγορά του νησιού και συνομίλησε με πολίτες, καθώς και με καταστηματάρχες. Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί την Κω όπου θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης.

Ο κ. Καμμένος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αύριο στις 9.30 στη Νίσυρο, στο 138ο εκλογικό τμήμα (Παλαιά Κοινότητα Νικιών Νισύρου). Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Δωδεκάνησα και τη Β’ Αθηνών.

Σε ταβέρνα στο Μεταξουργείο ο Φ. Κουβέλης

Τραπέζι σε εκπροσώπους του Τύπου παραθέτει τέλος ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερα» Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης, μαζί με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, θα έχει χαλαρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική δραστηριότητα του συνδυασμού, σε ταβέρνα στην περιοχή του Μεταξουργείου.

 

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ