Skip to main content

Μαριούπολη: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από βομβαρδισμούς σε πυκνοκατοικημένο προάστιο

Τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια βομβαρδισμών -με πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων Γκραντ- στη Μαριούπολη, στρατηγικής σημασίας λιμάνι και τελευταία μεγάλη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που τελεί υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς των ανταρτών στη Μαριούπολη», έγραψε ο Βιατσεσλάβ Αμπρόσκιν, αρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή του Ντονέτσκ στη σελίδα του στο Facebook.

Ο εκπρόσωπος της δημαρχίας της Μαριούπολης, Ολεγκ Καλίνιν, δήλωσε ότι είδε τρεις πολίτες να πέφτουν νεκροί, ενώ ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε ότι μια αγορά επλήγη από τα πυρά.

Ο ουκρανικός στρατός, από την πλευρά του, διευκρίνισε ότι «πυρά ανταρτών από πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων Γκραντ έπληξαν τα ανατολικά προάστια της Μαριούπολης» και ότι σπίτια καταστράφηκαν.

«Οι αντάρτες δεν έχουν ανάγκη από την ειρήνη, εκτελούν τις εντολές του Κρεμλίνου για κλιμάκωση της κατάστασης στο Ντονμπάς», περιοχή πλούσια σε μεταλλεύματα όπου σοβεί από τον Απρίλιο φιλορωσική ένοπλη εξέγερση, πρόσθεσε το γενικό επιτελείο της ουκρανικής επιχείρησης στην ανατολική χώρα.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτιές και μαύρα σύννεφα καπνού καλύπτουν την πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters