Skip to main content

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Ροζάκης

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Ροζάκης, σε ηλικία 82 ετών, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής της Νέας Σμύρνης και η σορός θα αποτεφρωθεί, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα με ανάρτησή του στο Facebook.

«Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση από το χώρο μας ο σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου μας ο Γιάννης Ροζάκης έφυγε από κοντά μας ένας ηθοποιός που τίμησε το ελληνικό θέατρο με τους σπουδαίους ρόλους που έπαιξε σε πολύ σημαντικούς θιάσους… Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας» έγραψε ο ηθοποιός.

Το πραγματικό του επώνυμο ήταν Ξυγκάκης και γεννήθηκε στα Χανιά το 1939. Τελείωσε το 1962 τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδωσιάδη και έκτοτε είχε παίξει σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Πάτησε το θεατρικό σανίδι για πρώτη φορά, το καλοκαίρι του 63, μαθητής ακόμα, μόλις τελείωσε το πρώτο έτος: κομπάρσος στον «Ιούλιο Καίσαρα» του Σαίξπηρ που ανέβασε ο Μίνως Βολανάκης για το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του Μάνου Κατράκη, στο θέατρο του «Πεδίου του Άρεως».

Η τελευταία του παράσταση ήταν το 2012/2013 με την ερμηνεία του Γκούσταφ Κρουπ στο «Ο φίλος μου ο Χίτλερ» του Γιουκίο Μίσιμα, υπό τη σκηνοθεσία της Άσπας Τομπούλη, στο «Αγγέλων Βήμα».