Skip to main content

Μεξικό: Cupcakes με τη μορφή του «Ελ Τσάπο»

Την ευκαιρία να επωφεληθεί από τη σύλληψη του βαρόνου των ναρκωτικών, Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, δεν άφησε να πάει χαμένη ένα ζαχαροπλαστείο στο βόρειο Μεξικό.

Οι ιθύνοντες του καταστήματος δημιούργησαν cupcakes με τη μορφή του «Ελ Τσάπο», συνεχίζοντας μια παράδοση του ζαχαροπλαστείου, το οποίο παρασκευάζει γλυκά όπου απεικονίζονται τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών της επικαιρότητας, αλλά και ηρώων κινουμένων σχεδίων.

Ο «Ελ Τσάπο» συνελήφθη στις αρχές του χρόνου, έξι μήνες μετά τη θεαματική απόδρασή του μέσω μιας υπόγειας στοάς από μια μεξικανική φυλακή.

Ο Γκουσμάν ήταν άλλοτε ένας απλός αγρότης που άρχισε να καλλιεργεί μαριχουάνα πριν εξελιχθεί σε έναν από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους κακοποιούς στον κόσμο.

Μετά την πρώτη σύλληψή του στη Γουατεμάλα το 1993, είχε οδηγηθεί στη μεξικανική φυλακή υψίστης ασφαλείας της Πουέντε Γκράντε, στην πολιτεία Χαλίσκο, από όπου είχε αποδράσει το 2001 κρυμμένος σε ένα καλάθι με άπλυτα.

Εν συνεχεία, ανέλαβε εκ νέου επικεφαλής του καρτέλ στην πολιτεία Σιναλόα, ενώ συνελήφθη ξανά από τις αρχές τον Φεβρουάριο του 2014, στο Μασατλάν.