Skip to main content

«Γκέλες» για Λειψία και Ντόρτμουντ

Σε μία περίοδο που η Μπάγερν δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, οι υποψήφιοι μνηστήρες του τίτλου στη Γερμανία πετούν τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη… 

Η Λειψία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Βόλφσμπουργκ στη «Φολκσβάγκεν Αρένα» κι έμεινε ένα βαθμό πίσω από τους πρωταθλητές, που υποδέχονται αύριο (17/1) τη Φράιμπουργκ κι έχουν την ευκαιρία να αποσπαστούν στην κορυφή.

Ακόμη χειρότερα η Ντόρτμουντ, η οποία παραχώρησε 1-1 στην ουραγό Μάιντς, έχοντας μάλιστα βρεθεί πίσω στο σκορ από καταπληκτικό γκολ του Οζτουνάλι, πριν ισοφαρίσει ο Μενιέ. Η Μπορούσια έφτασε πολύ κοντά στην ανατροπή, αλλά ο Ρόις αστόχησε σε πέναλτι στο 76΄.

Συνολικά η 16η αγωνιστική (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα σημερινά παιχνίδια) αποδείχθηκε… φουλ της ισοπαλίας, με μόνη εξαίρεση τη νίκη της Βέρντερ επί της Άουγκσμπουργκ (2-0), με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Εν τω μεταξύ, συναρπαστικό φινάλε επιφύλαξε η τελευταία σημερινή αναμέτρηση, ανάμεσα στη Στουτγκάρδη και την Γκλάντμπαχ, που έληξε ισόπαλη 2-2.

Οι γηπεδούχοι (στον πάγκο των οποίων έμεινε ο Ντίνος Μαυροπάνος) βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά κατάφεραν να διασώσουν το βαθμό, με πέναλτι που καταλογίστηκε με χρήση VAR και αξιοποίησε ο Γουαμανγκιτούκα στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αναλυτικά:

  • Ντόρτμουντ-Μάιντς 1-1 (73΄ Μενιέ – 57΄ Οζτουνάλι)
  • Χοφενχάιμ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-0
  • Βόλφσμπουργκ-Λειψία 2-2 (22΄ Βέγκχορστ, 35΄ Στέφεν – 4΄ Μουκιέλε, 54΄ Όρμπαν)
  • Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου 0-0
  • Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ 2-0 (84΄ Γκέμπρε Σελασιέ, 87΄ Αγκού)
  • Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ (58΄ Γκονζάλες, 90+6΄πεν. Γουαμανγκιτούκα – 35΄πεν. Στιντλ, 61΄ Ζακάρια)