Skip to main content

Νέα «παράσταση» της ΑΕΚ, 3-0 με Αστέρα

Εντυπωσιακή σε απόδοση και αποτελεσματική για δεύτερο κατά σειρά αγώνα, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ για τη 17η αγωνιστική, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι μέσα σε 11 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ένωση αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της Super League, αφήνοντας πίσω της τον Ατρόμητο που λίγη ώρα πριν είχε χάσει από την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Λίγο μετά το πρώτο δεκάλεπτο, το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 με πανομοιότυπα γκολ. Η ΑΕΚ δείχνει το τελευταίο διάστημα μεγάλη δυναμική στις στατικές φάσεις κι έτσι, με δημιουργό τον Γκάλο, ο Λιβάγια στο 9΄ και ο Αλεφ στο 11΄ έδωσαν προβάδισμα ασφαλείας στους γηπεδούχους, με τον Βραζιλιάνο μέσο να σκοράρει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.

Στο 20΄ ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μουνάφο και ο Πόνσε ευστόχησε από τα 11 βήματα, για να φτάσει τα 10 γκολ στη φετινή διοργάνωση.

Ακόμη και σε ένα τόσο εύκολο, βάσει της εξέλιξής του παιχνίδι, πάντως, δεν έλειψαν κάποια σοβαρά λάθη από τη διαιτησία. Στη φάση του πέναλτι ο Μάνταλος ξεκινά κατά πάσα πιθανότητα από θέση οφσάιντ, ενώ στο 41΄ ο αρχηγός της ΑΕΚ κλώτσησε εν ψυχρώ τον Ιγκλέσιας, όμως ο διαιτητής Φωτιάς του έδειξε απλά κίτρινη κάρτα. 

Η επιθετικότητα της ΑΕΚ διατηρήθηκε και στο β΄ ημίχρονο, με τους Πόνσε (56΄, 76΄), Οικονόμου (57΄) να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ. Το 3-5-2 του Ουζουνίδη αναδεικνύεται στο κατάλληλο «γιατρικό» για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η πρωταθλήτρια, η οποία αρχίζει να «χτίζει» ένα καλό σερί ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (3 Φεβρουαρίου).