Skip to main content

Γαλλία: Αντιτρομοκρατικό «άλμα» με εκατοντάδες προσλήψεις και αύξηση δαπανών

Η Γαλλία θα δημιουργήσει 2.680 νέες θέσεις εργασίας και θα αυξήσει τις ετήσιες δαπάνες της κατά 425 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει την αντιτρομοκρατική της θωράκιση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της, Μανουέλ Βαλς.

Ο δεύτερος τη τάξει αξιωματούχος του γαλλικού κράτους σημείωσε ότι οι επιπλέον δαπάνες είναι αναγκαίες ώστε η Γαλλία να αντιμετωπίσει την εξτρεμιστική απειλή, καθώς τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι είναι απαραίτητο να υπόκεινται σε παρακολούθηση σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο κ. Βαλς έκανε τις σχετικές δηλώσεις, ανακοινώνοντας τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνησή του ως απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, όπου έχασαν τη ζωή τους συνολικά 17 άτομα.

Νωρίτερα, εισαγγελέας έδωσε λεπτομέρειες για τη δικαστική δίωξη τεσσάρων ατόμων ως συνεργών των τριών δραστών των αιματηρών επιθέσεων πριν από δύο εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, πάντως, σημείωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αλλάξει τη γραμμή της δημοσιονομικής πειθαρχίας, υπονοώντας ότι οι επιπλέον δαπάνες θα γίνουν στο πλαίσιο των ήδη προϋπολογισμένων εξόδων του γαλλικού προϋπολογισμού.